Известие

Collapse
No announcement yet.

Нуждая се от съвет за двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

доло на щеката има датчик откачиго скъп е
    Alfa Romeo 156

Comment

Скъпичък е датчикът за налягането, който се ползва от аналоговия уред на таблото. Този за критично ниско налягане е друг и май по спомен не беше много пари. Освен ако при 16V-мотора схемата не е тотално различна де - аз изхождам от мойта си кочинка.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
        Скъпичък е датчикът за налягането, който се ползва от аналоговия уред на таблото. Този за критично ниско налягане е друг и май по спомен не беше много пари.
        да ма тук говорим за трети дето е за нивото
        който също е скъп

@zdravko - бате не познавам ма тия диагнози дето ги поставяш по интернет просто малко некакси
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

ако трябва сичките датчици ще резнем, само да изгасне , шегувам се! "търтей", другата седмица ще мина да те видя, да я погледнеш колата, едно общо мнение така да дадеш де...
          Lazar_Alfa Romeo 155 2.0 16v 96'

Comment

уелкъм
            драсни един ред преди това да се разберем къде и кога
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Екскюз ми , че се намесвам обаче аз имам същия проблем с оборотите до 2500 и не мисля, че е защото попринцип живота на Алфите започва при по-високите стойности.
              Правих диагностика и се оказа, че ламбда сондата ми изобщо не работи. Струва ми се, че проблема идва точно от там, но със сигурност ще мога да кажа като я сменя.
              Идеята ми е, че по-вероятно при колегата все пак има някакъв проблем (надявам се дребен). Като я прегледате, пишете каква е била причината за аномалиите.

п.с. последната емотиконка няма нищо общо с текста, ама много ме кефи
              Alfa Romeo 155 2.0 T.SPARK 8V

Fiat Grande Punto - 1.4 16V/95 Dynamic

Comment

Първоначално публикувано от BasicElement
                Екскюз ми , че се намесвам обаче аз имам същия проблем с оборотите до 2500 и не мисля, че е защото попринцип живота на Алфите започва при по-високите стойности.
                Правих диагностика и се оказа, че ламбда сондата ми изобщо не работи. Струва ми се, че проблема идва точно от там, но със сигурност ще мога да кажа като я сменя.
                Идеята ми е, че по-вероятно при колегата все пак има някакъв проблем (надявам се дребен). Като я прегледате, пишете каква е била причината за аномалиите.

Колега искам да ти споделя че имам подобен проблем и моята ламбда беше заминала и колата беше тромава и ниските обороти. При смяната на сондата са промени единствено разхода и оборотите на празен ход взеха да играят когато е в движение колата но на място са добре. Във вървенето нямаше разлика на като почистиха дебитомера който беше много замърсен колата стана друга държи се много по добре така че не очаквай чудеса от смяната на ламбдата.
                Успех
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev

Колега искам да ти споделя че имам подобен проблем и моята ламбда беше заминала и колата беше тромава и ниските обороти. При смяната на сондата са промени единствено разхода и оборотите на празен ход взеха да играят когато е в движение колата но на място са добре. Във вървенето нямаше разлика на като почистиха дебитомера който беше много замърсен колата стана друга държи се много по добре така че не очаквай чудеса от смяната на ламбдата.
                  Успех
                  Определено си прав, макар че при твоя мотор ламбдата играе във всички режими а при неговия не е съвсем така А ти се приготви за нов дебитомер след чистенето
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колеги, искам само да се похваля, че днес смених въпросната сонда и разликата е повече от осезаема. На този етап проблема с оборотите и прекъсването отпадна.

Comment

Колеги, искам само да се похваля, че днес смених въпросната сонда и разликата е повече от осезаема. На този етап проблема с оборотите и прекъсването отпадна.
                      ...и каква ламбда си сложи?
                      Питам, щото и при мен е на дневен ред...

П.П.
                      сори, че вече във втора тема си задавам въпроса...
                      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                        ...и каква ламбда си сложи?
                        Питам, щото и при мен е на дневен ред...

П.П.
                        сори, че вече във втора тема си задавам въпроса...
                        Денсо от Т&Н за 173 лв. Намерих и Bosch в Итал Сервиз, ама е 300
                        В последствие разбрах, че в един магазин на Симеон имат японски за 134 лв. (не можаха да ми кажат марка), т.е. нищо чудно да става дума пак за Денсо, такаче ако имаш възможност, провери там:

Фиат/Сеат/Ланчиа
                        магазини
                        Адреси:
                        ул. Цар Симеон 212
                        тел. 02/ 931 14 44
                        работи и в събота и неделя до 16.30 ч

Успех !

Comment

Извинявай, чак сега видях, че си от Кърджали и тая оферта май няма да ти свърши работа

Comment

Извинявай, чак сега видях, че си от Кърджали и тая оферта май няма да ти свърши работа
                            ...напротив Основно пазарувам от Сф, защото доста от сериозните фирми (магазини) работят с куриерски доставки и наложен платеж .
                            За сега така ми излиза по-ефтино и знам, че качеството на частите не е толкова съмнително
                            Мерси за инфото
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                            X